|
A táplálkozás és a rák!
2005.05.15. 12:54
Ebben a mostani kiadványban, amelyet az olvasó a kezében tart, alapvetően két új dolog van. Az egyik az, hogy egy rövid bevezető fejezetben korszerű ismereteket próbálunk az olvasók kezébe adni a rá leselkedő veszélyekről daganatkeletkezés szempontjából. A könyv végén pedig a konkrét tanácsok mellett a korszerű ismeretek alapján a táplálkozásban (és nem feltétlenül a 'diétákban') rejlő, MEGELŐZÉSI lehetőségeket próbáljuk felvillantani.
Előszó
Évekkel ezelőtt megjelent a 'Táplálkozás és a rák', 'Környezetünk és a rák', valamint 'Diétás tanácsok és ételreceptek' című könyvünk. Folytatva a sort, jelen kiadványunkban, amelynek címe 'Egészséges táplálkozással a rák ellen', néhány korábbi alapvetés mellett felvilágosítást adunk az elmúlt évek korszerű tudományos technikai fejlődéséről, arról a 'forradalomról', ami a daganatkutatásban lezajlott, és amely nap mint nap a médián keresztül ér bennünket. Legyen az elektronikus vagy írott sajtó, vagy akár az Internet, szinte mindenütt foglalkoznak a táplálkozás, az egészséges táplálkozás valós vagy vélt hatásaival. Ez egyrészt nagyon jó, mert ráirányítja a figyelmet erre az egészségünk szempontjából csakugyan végtelenül fontos területre, másrészt nagyon rossz, mert néha bizony téves információk látnak napvilágot, amik inkább ártanak, mint segítenek.
Nagyon sok kiadvány jelent meg nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon a táplálkozás és a daganatok kapcsolatáról. Azonban a legfontosabb, amely arra koncentrál, hogy milyen lehetőségek rejlenek a táplálkozásban rosszindulatú daganatok megelőzésére, kiegészítve a mindennapi ételkészítésben alkalmazható gyakorlati tanácsokkal, magyar nyelven még nem látott napvilágot. Készülünk arra, hogy egy bővebb, enciklopédikus jellegű feldolgozást is az olvasók kezébe adjunk.
Ebben a mostani kiadványban, amelyet az olvasó a kezében tart, alapvetően két új dolog van. Az egyik az, hogy egy rövid bevezető fejezetben korszerű ismereteket próbálunk az olvasók kezébe adni a rá leselkedő veszélyekről daganatkeletkezés szempontjából. A könyv végén pedig a konkrét tanácsok mellett a korszerű ismeretek alapján a táplálkozásban (és nem feltétlenül a 'diétákban') rejlő, MEGELŐZÉSI lehetőségeket próbáljuk felvillantani. Ismertetni azt, hogy a megelőzés lehetősége nagyon sok eseten az egyén kezében van és ennek igen jelentős részét képezi az egészséges táplálkozás. További újdonság a könyvben a konkrét ételreceptek megjelenítése és kézbeadása, gyakran új alapanyagokkal, amelyek az elmúlt 8-10 évben kerültek be Magyarországra, és amelyeket a globalizáció kevés előnyös hatásaiként tarthatók számon.
Minden megjegyezést, hozzászólást, ötletet, tanácsot szívesen fogadunk. Nagy örömmel tapasztaltuk azt ennek a könyvnek a kiadásánál, hogy megjelenhettek Magyarországon az olyan készítmények és az olyan vállalkozások, amelyek hajlandóak a prevenció, a megelőzés oltárán áldozni és itt a könyv kiadásának támogatásáért köszönetet kell mondjunk Szabó László Úrnak, valamint a Crystal Institute Kft-nek is.
| |