Mit kell tudni a flavonoidokról?
2005.02.14. 19:47
A flavonoidok növényi anyagcsere termékek, amelyek főként a gyümölcsök héjában, magjában, a kocsányban találhatóak meg.
A flavonoidoknak az egészég megőrzésében és a betegség megelőzésében játszott szerepét az utóbbi évek tudományos bizonyítékai megkérdőjelezhetetlenné teszik.
A vizsgálatok kimutatták a flavonoidok szívet és az érrendszert védő hatását. A kutatók szerint csökkentik a koleszterin szintet, gátolják az érfalak elmeszesedését, ennél fogva csökkentik az érrendszeri, agyér- és szívkoszorúér katasztrófákat.
A flavonoidok vérhígitó, vérrögképződést gátló hatása kiváló, valamint hatékony antioxidánsok. A tudomány mai állása szerint a flavonoidok megakadályozzák a rákkeltő anyagok aktivizálódását azáltal, hogy blokkolják a megfelelő enzimrendszert. Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, májregeneráló tulajdonságukat a tudomány alátámasztotta.
Hatásukat hazai és nemzetközi kutatások igazolják.
|