Csírakapszulákról bővebben
2005.02.11. 22:11
Miért feltétlenül szükségesek a szervezetünknek?
Mit kell tudni az ENZIMEKRŐL?
- Olyan fehérjék, melyek a szervezetben lezajló kémiai reakciók sebességét fokozzák (katalizálják).
- Háromezer enzimet fedeztek fel az emberi szervezetben.
- Egy perc alatt az enzimek 36 millió biokémiai folyamatban vesznek részt.
- Születésnél már rendelkezünk egy adott mennyiséggel, ám utána csakúgy, mint a vitaminokat, ezeket is folyamatosan pótolnunk kell.
- A legkitűnőbb enzimforrásaink a növényi csírák.
A pici magból, a nedvesség és a meleg hatására, óriási energiával tör elő az új élet.
A magok egy növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű ENZIMET tartalmaznak, amely csírázáskor még inkább felszaporodnak.
Az egészségünk múlik azon,
hogy van-e elegendö enzim a szervezetünkben!
A gyógykezelések, a helytelen életmód, a rossz táplálkozás, (már az étel melegítése is) és a betegségek is, óriási mennyiséget emésztenek fel enzimháztartásunkból, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre jobban ki van téve a súlyos betegségeknek vagy akár a korai öregedésnek is.
§ A csírák vitamintartalma kiemelkedő: A, B komplex, C, D, E, G, K, U.
§ A csíra kitűnő ásványianyag forrás, kálcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium található bennük.
§ Ezek mind abban a természetes formában vannak jelen a növényben, amit a szervezetünk a legkönnyebben tud hasznosítani.
§ A csíra gazdag esszenciális aminosavakban.
A csíra tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez.
Amikor a magból csíra lesz, C-vitamin tartalma 27-szeresére duzzad, karotin tartalma 2 órai csírázás után, mintegy 200%-kal, B-vitamin tartalmuk 50%-kal, E vitamin tartalmuk 120%-kal nő.
A biocsírák 25%-kal több energiát tartalmaznak mint a hús,
de nem hizlalnak.
A kapszula cirok tartalmának köszönhetően gazdag flavonoidokban, növényi antioxidánsokban. A flavonoidok kiváló élettani hatását számos külföldi és hazai klinikai vizsgálat igazolja.
A BIO + ACTIVE termékcsalád,
a csírák élő anyagainak, az enzimeknek és
a növényi flavonoidoknak a komplexe!
|